Η ομάδα μας

Αλέξανδρος Αντωνίου

Τεχνικός Διευθυντής

Ειρήνη Κούλη

Υπεύθυνη επικοινωνίας

 

 

Η εταιρία Hercules Mechanical Engineering Technologies  ιδρύθηκε το 1978 από τον Ηρακλή Αντωνίου με την επωνυμία Hercules Propeller και με εξειδίκευση στην επισκευή ελίκων πλοίων όλων των μεγεθών και με την δυνατότητα της άμεσης αποστολής συνεργείου σε όλο τον κόσμο.

Για τα επόμενα 39 χρόνια με έδρα το Πέραμα, πραγματοποίησε ποιοτικές επισκευές, με τεχνογνωσία και μαστοριά αλλά και πιστοποιημένες από έναν από τους κορυφαίους φορείς πιστοποίησης τον DNV-GL τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, και συνεργάστηκε με τις μεγαλύτερες εταιρίες του ναυτιλιακού χώρου.

Από το 2008, εντάξαμε στις  δραστηριότητες μας τις υπηρεσίες Ποιοτικού Ελέγχου ως εσωτερικό τμήμα εξασφάλισης ποιότητας  ενώ  σταδιακά στα επόμενα χρόνια προσθέσαμε  τις υπηρεσίες των νέων τεχνολογιών όπως είναι η 3D Σάρωση, ο 3D Παραμετρικός σχεδιασμός και η 3D εκτύπωση.

Το 2014 η εταιρεία μετονομάζεται σε Hercules Mechanical Engineering Technologies δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι δίνουμε πλέον μεγαλύτερη βαρύτητα  στις νέες υπηρεσίες αλλά και ότι οι δραστηριότητες είναι ανεξάρτητες από την αρχική της. Στη συνέχεια σταδιακά δημιουργήσαμε το τμήμα Παρακολούθησης και καταγραφής κατάστασης μηχανημάτων με τις διαδικασίες των μεθόδων της Aνάλυσης Δονήσεων, της Θερμογραφίας και της Ευθυγράμμισης αξόνων.

Το 2017 είναι η χρονιά που η Hercules Mechanical Engineering Technologies μετεγκαθίσταται στο Μοσχάτο, αφήνοντας πίσω τις μια επιτυχημένη πορεία ως επισκευαστική εταιρεία στον τομέα της έλικας για να ασχοληθούμε αποκλειστικά με την παροχή υπηρεσιών σχεδιασμού και ανασχεδιασμού, τον ποιοτικό έλεγχο και την παρακολούθηση λειτουργίας του εξοπλισμού.

Η άμεση ανταπόκριση στις απαιτήσεις των πελατών μας και η χρήση ενός ανταγωνιστικού μοντέλου υπηρεσιών βασισμένο στην, εμπιστοσύνη, την αξιοπιστία, την ποιότητα, την ταχύτητα και την τεχνολογία βρίσκονται στον κεντρικό πυρήνα του επιχειρηματικού μοντέλου της Hercules.

Ο συνδυασμός της πείρας και της γνώσης της αγοράς που έχουμε κερδίσει μέσα από τη μακρόχρονη επιτυχημένη πορεία μας, μαζί με την τεχνολογική πρόοδο, το σύγχρονο εξοπλισμό και το εξειδικευμένο προσωπικό μας, οριοθετούν στόχους υψηλών προδιαγραφών.

Όσα έχουμε εφαρμόσει με επιτυχία στη ναυτιλία έχοντας κερδίσει ένα ξεχωριστό μερίδιο στην δύσκολη και ανταγωνιστική αγορά, σήμερα στοχεύουμε να τα εφαρμόσουμε και σε άλλους τομείς.

Η Hercules δραστηριοποιείται πλέον και στους τομείς της  βιομηχανίας, βιοτεχνίας, υγείας, αυτοκίνησης, μοντελισμού και σε κλάδους που η τεχνολογική μας υποδομή μπορεί να δώσει λύσεις εγγυημένης αποδοτικότητας και να προσφέρει  στους πελάτες μας προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.