Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αγίου Νικολάου Κρήτης ανακατασκευάζεται και θα επαναλειτουργήσει με την προσθήκη και νέων εκθεμάτων στον ανακαινισμένο χώρο. Στα πλαίσια της ανακατασκευής, αναλάβαμε το 3D Scanning αρκετών εκθεμάτων πολλών ειδών, την οποία ολοκληρώσαμε στις αρχές του Σεπτεμβρίου 2022.  

Aς δούμε ένα ακόμη case study από εργασία 3D Scanning, εξηγώντας παράλληλα καλύτερα πώς γίνεται η όλη διαδικασία στις περιπτώσεις όπου απαιτείται σάρωση αντικειμένων μεσαίου μεγέθους.

 Τι είναι το Ψηφιακό Δίδυμο;

Είναι ένα ψηφιακό αντίγραφο ενός αντικειμένου, συστήματος ή διαδικασίας, που ανανεώνεται και ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο, ώστε να είναι όμοιο με το αντικείμενο του πραγματικού κόσμου.

Πώς θα μετρήσουμε ώστε να κάνουμε μια custom προσθήκη σε μια μηχανή; Με 3D Scanning...

Τα εξαρτήματα ενός κινητήρα έχουν δύσκολη γεωμετρία και όποια βελτίωση επιθυμούμε να κάνουμε έχει υψηλό κόστος. Τον Νοέμβριο 2020 σαρώσαμε εξαρτήματα κινητήρα για λογαριασμό του mixanourgeio.gr.

Οι έλικες πλοίων είναι πάντοτε δύσκολο να μετρηθούν, ειδικά αν έχουμε να κάνουμε με μεγάλη διάμετρο. Με το 3D Scanning, όμως, τίποτα δεν είναι αδύνατο.

Η σάρωση ενός αντικειμένου με το Scan in a Box, από την αρχή της, ώς την εισαγωγή στο Geomagic Wrap. Δείτε τη σε 6 λεπτά.

 

Τι είναι το Rapid Prototyping;

Το Rapid Prototyping είναι η μέθοδος της γρήγορης κατασκευής ενός πρωτοτύπου, σε κλίμακα ή σε φυσικό μέγεθος, πολλές φορές από άλλα υλικά από αυτό του τελικού αντικειμένου, για δοκιμαστικούς σκοπούς, ως ενδιάμεσο βήμα στην ανάπτυξη ενός νέου προϊόντος.

Unicorn

Για το 3D Scanning ακούγονται πολλές απόψεις και ιδέες. Ποιες όμως από αυτές είναι αληθείς και ποιες είναι απλά μύθοι;

Ποιες είναι οι εφαρμογές του 3D Scanning; Πώς μπορεί η τεχνολογία αυτή να σας βοηθήσει στην εργασία σας και να σας διευκολύνει στις απαιτητικές περιπτώσεις;