Συχνές ερωτήσεις - FAQ

 

Γενικά

Πού βρίσκεται η εταιρία σας;

Η έδρα μας είναι στο Μοσχάτο Αττικής. Αν θέλετε να μας επισκεφτείτε, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας εκ των προτέρων για ραντεβού.

Μπορείτε να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας και εκτός Αθηνών;

Μπορούμε όμως να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας οπουδήποτε στην Ελλάδα και στις περισσότερες χώρες του εξωτερικού.

Πόσο κοστίζουν οι υπηρεσίες σας;

Το τελικό κόστος της κάθε εργασίας διαφέρει ανάλογα με τον τύπο της υπηρεσίας, τη διάρκειά της και τον τόπο όπου θα πραγματοποιηθεί.

Υπηρεσίες 3D

Πού γίνεται το 3D Scanning των αντικειμένων;

Για πολύ μικρά αντικείμενα, προτιμάμε τη σάρωση στο χώρο όπου έχουμε διαμορφώσει στην έδρα μας. Για μεσαία και μεγάλα αντικείμενα η σάρωση συνήθως γίνεται στο χώρο όπου βρίσκονται.

Τι αρχείο θα πάρω με το 3D Scanning; Θα μπορώ να το δουλέψω σε σχεδιαστικό πρόγραμμα;

Εξαρτάται από την εφαρμογή. Από τη 3D σάρωση παράγεται το νέφος σημείων, με χιλιάδες ή εκατομμύρια σημεία, με όλες τις πληροφορίες του αντικειμένου. Αν πρόκειται για έναν χώρο ή μια εγκατάσταση, θα σας παραδώσουμε το νέφος σημείων σε μορφή που θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για το σχεδιασμό. Αν πρόκειται για μικρό αντικείμενο, θα σας παραδώσουμε ένα καθαρισμένο αρχείο stl (mesh).

Αν σας ενδιαφέρει να δημιουργήσουμε μοντέλο solid από το αντικείμενο, έχουμε τη δυνατότητα (reverse engineering). Αυτή η διαδικασία αποτελεί διαφορετική υπηρεσία.

Με ποια υλικά γίνεται το 3D Printing;

Με τους εκτυπωτές μας, έχουμε τη δυνατότητα να εκτυπώσουμε σε ρητίνες, πλαστικό ABS, PETG, PLA και άλλα υλικά.

Επικοινωνήστε μαζί μας για εκτύπωση σε μέταλλο, ή σε όποιο άλλο υλικό επιθυμείτε.

Τι χρώμα έχουν τα μοντέλα που εκτυπώνετε στον 3D Printer;

Υπάρχει μεγάλη επιλογή χρωμάτων, ανάλογα με το υλικό.

Σε πόσο χρόνο θα είναι έτοιμη η εκτύπωσή μου;

Εξαρτάται από το μέγεθος και τη λεπτομέρεια του αντικειμένου. Η 3D εκτύπωση απαιτεί κάποιο χρονικό διάστημα για να ολοκληρωθεί, επίσης υπάρχει η πθιανότητα να χρειάζεται κάποια επεξεργασία του αντικειμένου μετά το πέρας της ίδιας της εκτύπωσης. Η πρότασή μας για το κάθε project, θα περιλαμβάνει και τον απαιτούμενο χρόνο ολοκλήρωσης.

Σε τι μορφή πρέπει να είναι το αρχείο μου για να εκτυπωθεί σε 3D Printer;

Σε μορφή stl, αλλά μπορούν να γίνουν μετατροπές από άλλα format σε stl.

Ποιο είναι το κόστος της 3D εκτύπωσης;

Το κόστος κάθε αντικειμένου εξαρτάται από το είδος και την ποσότητα του υλικού που απαιτείται, και από τη διάρκεια της εκτύπωσης.

Ποιο είναι το κόστος της υπηρεσίας 3D Scanning;

Η αξία της υπηρεσίας εξαρτάται από το μέγεθος και το είδος του αντικειμένου ή της εγκατάστασης, το χρόνο που απαιτείται για να ολοκληρωθεί τόσο η ίδια η σάρωση όσο και η επεξεργασία των αρχείων, καθώς και από την τοποθεσία όπου γίνεται η σάρωση (στην έδρα μας, εντός ή εκτός Αττικής, στο εξωτερικό).

Σε ποιο πρόγραμμα μπορώ να επεξεργαστώ τα 3D αρχεία που θα μου δώσετε;

Σε οποιοδήποτε πρόγραμμα μπορεί να επεξεργαστεί stl. Αν απαιτείτε τη δημιουργία solid αρχείου, προσφέρουμε και αυτή την υπηρεσία, κατόπιν συνεννόησης.

Για οποιαδήποτε άλλο format, επικοινωνήστε μαζί μας για να κάνουμε την κατάλληλη μετατροπή.

Μπορώ να σας στείλω ένα αντικείμενο προς 3D Scanning;

Ναι, αν το αντικείμενο έχει το κατάλληλο μέγεθος για αποστολή. Καλό είναι να έχει προηγηθεί συνεννόηση μεταξύ μας, με email ή τηλεφωνικά, και να έχετε λάβει την πρότασή μας για τη διαδικασία που θα ακολουθήσουμε και την αξία της υπηρεσίας.

Πώς μπορώ να πάρω μια προσφορά για 3D Scanning;

Θα χαρούμε να απαντήσουμε στο email σας, σε μήνυμα στα social media της εταιρίας και, φυσικά, τηλεφωνικά. Καλό είναι να μας στείλετε και κάποιες φωτογραφίες του αντικειμένου και τις διαστάσεις του.

Μη Καταστρεπτικοί Έλεγχοι και υπηρεσίες Ελέγχου και Παρακολούθησης

Ποια μέθοδος Μη Καταστρεπτικού Ελέγχου είναι κατάλληλη για το δικό μου αντικείμενο;

Εξαρτάται από την εφαρμογή και τις απαιτήσεις φορέων που απαιτούν την πιστοποίηση του έργου. Πιθανώς να είναι κατάλληλες πάνω από μια μέθοδοι. Ο έλεγχος με Μαγνητικά σωματίδια εφαρμόζεται μόνο σε φερριτικά υλικά.

Έχετε πιστοποίηση για τις υπηρεσίες σας;

Για τις υπηρεσίες Μη Καταστρεπτικού Ελέγχου, έχουμε πιστοποίηση σε Level 2 από την ΕΛΕΜΚΕ (Ελληνική Εταιρία Μη Καταστρεπτικών Ελέγχων).

Η Θερμογραφία και η Ανάλυση Ταλαντώσεων είναι πιστοποιημένες σε επίπεδο 1 από τον παραπάνω φορέα.

Στην Ανάλυση Ταλαντώσεων προσφέρουμε υπηρεσία σε Level 2 και είμαστε σε αναμονή της αντίστοιχης πιστοποίησης.

Ποια μέθοδος NDT είναι κατάλληλη για έλεγχο υποεπιφανειακά και σε βάθος;

Ο έλεγχος με Υπερήχους είναι κατάλληλος για έλεγχο σε βάθος. Ο έλεγχος με Μαγνητικά Σωματίδια φτάνει μέχρι τα 2-3cm βάθους.

Μετά την επιθεώρηση, θα πάρω την αναφορά σας;

Μετά την οποιαδήποτε υπηρεσία ελέγχου από εμάς, θα λάβετε σε 3 εργάσιμες και την αντίστοιχη αναφορά με όλα τα στοιχεία που προβλέπονται για κάθε μέθοδο και τα αποτελέσματα.

Πώς υπολογίζεται η αξία των επιθεωρήσεων;

Για τις υπηρεσίες επιθεώρησης και ελέγχου, η αξία υπολογίζεται με βάση τον αριθμό και τη διάρκεια των επισκέψεων που απαιτούνται, λαμβάνοντας υπόψιν και την τοποθεσία όπου γίνεται η επιθεώρηση (εντός ή εκτός Αττικής ή Ελλάδας).

Ο έλεγχος ευθυγράμμισης με LASER θα μου δώσει πληροφορίες για τις διορθώσεις που πρέπει να γίνουν;

Ναι, κατά τον έλεγχο ευθυγράμμισης μπορούμε να δώσουμε και υποδείξεις για τη διόρθωση.

Πώς μπορεί να εφαρμοστεί η Ανάλυση Δονήσεων στα μηχανήματά μου;

Η Ανάλυση Δονήσεων μπορεί να εφαρμοστεί τόσο διαγνωστικά, για να εντοπιστούν τα προβλήματα στη λειτουργία ενός μηχανήματος, όσο και στα πλαίσια της προβλεπτικής συντήρησης, σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα.

Ποια είναι τα οφέλη από τον θερμογραφικό έλεγχο;

Ο θερμογραφικός έλεγχος μας δίνει πληροφορίες για τη λειτουργία ενός μηχανήματος, χωρίς διακοπή της λειτουργίας. Επίσης, συμβάλλει στον εντοπισμό διαρροών ύδατος ή ρεύματος, ακόμη και μέσα από άλλα υλικά όπως η τοιχοποιία.

Τι εξοπλισμό χρησιμοποιείτε για τη θερμογραφία;

Χρησιμοποιούμε επαγγελματική  θερμοκάμερα FLIR. Για τον σωστό έλεγχο με θερμογραφία, απαιτείται ο κατάλληλος εξοπλισμός και η σωστή του χρήση από εκπαιδευμένο χειριστή.