Πώς θα μετρήσουμε ώστε να κάνουμε μια custom προσθήκη σε μια μηχανή; Με 3D Scanning...

Τα εξαρτήματα ενός κινητήρα έχουν δύσκολη γεωμετρία και όποια βελτίωση επιθυμούμε να κάνουμε έχει υψηλό κόστος. Τον Νοέμβριο 2020 σαρώσαμε εξαρτήματα κινητήρα για λογαριασμό του mixanourgeio.gr.

Οι έλικες πλοίων είναι πάντοτε δύσκολο να μετρηθούν, ειδικά αν έχουμε να κάνουμε με μεγάλη διάμετρο. Με το 3D Scanning, όμως, τίποτα δεν είναι αδύνατο.

Η σάρωση ενός αντικειμένου με το Scan in a Box, από την αρχή της, ώς την εισαγωγή στο Geomagic Wrap. Δείτε τη σε 6 λεπτά.

 

Τι είναι το Rapid Prototyping;

Το Rapid Prototyping είναι η μέθοδος της γρήγορης κατασκευής ενός πρωτοτύπου, σε κλίμακα ή σε φυσικό μέγεθος, πολλές φορές από άλλα υλικά από αυτό του τελικού αντικειμένου, για δοκιμαστικούς σκοπούς, ως ενδιάμεσο βήμα στην ανάπτυξη ενός νέου προϊόντος.

Unicorn

Για το 3D Scanning ακούγονται πολλές απόψεις και ιδέες. Ποιες όμως από αυτές είναι αληθείς και ποιες είναι απλά μύθοι;

Ποιες είναι οι εφαρμογές του 3D Scanning; Πώς μπορεί η τεχνολογία αυτή να σας βοηθήσει στην εργασία σας και να σας διευκολύνει στις απαιτητικές περιπτώσεις;

Η 3D σάρωση ενός κράνους ποδηλάτου με σκοπό την αποτύπωση της γεωμετρίας του αποτελεί ένα πολύ καλό παράδειγμα 3D Scanning και παραγωγής ενός mesh σε μορφή .stl.Η γεωμετρία ενός κράνους ποδηλάτη παρουσιάζει αρκετές δυσκολίες είτε όταν πρόκειται να μετρηθεί και να επιθεωρηθεί είτε όταν θέλουμε να κάνουμε μια βελτίωση και δεν έχουμε τα αρχικά σχέδια.

Στο νέο μας κανάλι στο YouTube μπορείτε να παρακολουθήσετε το νέο μας βίντεο με τη διαδικασία σάρωσης των πτερυγίων σκάφους με σκοπό τη μελέτη της παραμόρφωσής τους. Για τη σάρωση των πτερυγίων χρησιμοποιήσαμε το 3D Scanner τεχνολογίας λευκού φωτός Scan-in-a-box, τοποθετώντας στόχους για καλύτερα αποτελέσματα κατά την επεξεργασία των σαρώσεων.

Με ενθουσιασμό φέτος θα συμμετέχουμε στην έκθεση Digital Constructions που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά τον Μάιο, στα πλαίσια της καθιερωμένης INDELEX – SMART HOME EXPO. Θα σας περιμένουμε στο περίπτερο DC6 με δείγματα της εργασίας μας, πληροφορίες για τις υπηρεσίες μας και διάθεση για επικοινωνία και νέες επαφές.